A- A A+

Film promocyjny 2021

 

 

F

i

l

m

 

p

r

o

m

o

c

y

j

n

y

Zespół Szkół Zawodowych i Ogólnokształcących im. Kombatantów Ziemi Lubańskiej w Lubaniu
Zespół Szkół Zawodowych i Ogólnokształcących im. Kombatantów Ziemi Lubańskiej w Lubaniu
Liceum ogólnokształcące o profilu proobronnym z elementami ratownictwa medycznego
Technikum organizacji reklamy
Technikum hotelarskie
Technikum hotelarskie
Technikum gastronomiczne
Technikum gastronomiczne
Liceum ogólnokształcące ratownictwo medyczne i promocja zdrowia
Technikum informatyczne
Branżowa Szkoła I stopnia
Technikum logistyczne
Drukuj

Konkurs wiedzy o bioregionie

Opublikowano w Aktualności

     W powiatowym konkursie wiedzy o bioregionie „W krainie łużyckich wulkanów" trzyosobowa drużyna Zespołu Szkół Zawodowych i Ogólnokształcących im. Kombatantów Ziemi Lubańskiej w składzie - Martyna Grubizna, Jakub Muszka i Marcin Bartoszewicz zajęła I miejsce. Organizatorem konkursu było Regionalne Centrum Edukacji Ekologicznej w Lubaniu.
Serdecznie gratulujemy :)

Drukuj

KZLovy Przepisnik Świąteczny

Opublikowano w Aktualności

    Zapraszamy do zapoznania się i skorzystania z I części szkolnych przepisów świątecznych opracowanych przez uczniów wraz z nauczycielami z Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w Zespole Szkół Zawodowych i Ogólnokształcących im. Kombatantów Ziemi Lubańskiej w Lubaniu.
    Projekt pod tytułem "KZLovy Przepisnik Świąteczny" zostanie dokończony na początku nowego roku kalendarzowego i wzbogacany będzie w kolejnych latach o nowe przepisy. Zbiór przepisów stanowi wspaniałą bazę pomysłów na dania świąteczne i karnawałowe.
Życzymy wesołych, pogodnych, radosnych oraz smacznych ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA oraz SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU.

ZOBACZ >>> "KZLovy Przepisnik Świąteczny"

Drukuj

Eliminacje okręgowej Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności.

Opublikowano w Aktualności

     Dwoje uczniów z Technikum Żywienia i Usług gastronomicznych z ZSZiO im.KZL w Lubaniu wzięło udział w eliminacjach okręgowych Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności.

    Jolanta Gajdosz z klasy czwartej , Kacper Skowroński z klasy trzeciej zdobyli najwięcej punktów podczas I etapu olimpiady ,który odbył się w naszej szkole i zostali zakwalifikowani do II etapu okręgowego w Jeleniej Górze.
   Tematyką wiodącą tegorocznej edycji było „ Żywienie w chorobach układu krążenia”, a dokładnie , interdyscyplinarne podejście do nadciśnienia i jego konsekwencji dla zdrowia i życia człowieka.

Po uroczystym rozpoczęciu Okręgowej Olimpiady w Jeleniej Górze i losowaniu miejsc uczniowie przystąpili do rozwiązywania testu składającego się z 80 zadań.